vindkraft.jpg

Teknik

Naturens bästa lösningar:
Biomimicry »

Var det Facebook som gjorde att Donald Trump vann valet? Orsakade de även Brexit? Håller de på att ändra spelreglerna för hur demokrati fungerar? Få koll på vem som vet allt om dig: Who targets me »

Rolf Sön 16 feb 2020
Mekansikt batteri:
När det blåser mycket producerar vindkraftverken mycket el och när det är vindstilla ingen alls. Ett problem är då att lagra energin och fördela ut den så att sådana kraftverk levererar elen när den behövs. Skulle man kunna lagra energin mekaniskt? Ett tungt lod, ungefär som i en gammal moraklocka, fast flera ton och 50 meter upp i ett torn skulle kunna ta hand om den saken. När det stormar lyfts det upp av vindkraften och när det är vindstilla låter man det långsamt falla och på vägen ner sätta fart på en turbin som genererar ström!
Mia Ons 22 aug 2018
Hur ska jag veta att länken "Who targets me" är pålitlig? Samma sak med en sökmotor jag såg på FB som skulle plantera ett träd för varje träff... googlade och hittade förstås helt motstridiga uppgifter... vem (vad) går att lita på?
Hur / var kollar man det?
Rolf Fredriksson Mån 18 mar 2019
Skriv ditt svar här när du får reda på det. Tack!
Mia Forsberg Sön 6 maj 2018
Biomimicry: Helt underbar sida om naturens idéer! Fast jag inser att jag har blivit ny-teknik-trött för första gången i livet... hellre skala bort än lägga till nya produkter menar jag.